Wat gebeurde er echt op zondag 14 oktober

Op 23 oktober 2018

In eerste instantie willen we al onze kiezers bedanken die ons programma en onze ploeg het vertrouwen hebben geschonken. De Merchtemse kiezers hebben op 14 oktober de kaarten grondig door mekaar geschud. De N-VA behaalde in een vernieuwd Merchtems politiek landschap 3 van de 25 zetels. Hiermee kon de N-VA twee mogelijke pistes bewandelen.

N-VA Merchtem ging voor verandering en dit kon alleen maar door mee te besturen en zo op het beleid te wegen. Ondanks het forse verlies van ’lijst 1785’ met lijsttrekker Maggie De Block besloot N-VA om samen met hen in zee te gaan niettegenstaande we samen maar een zeer krappe meerderheid behaalden (13 zetels van 25). De belofte van Maggie De Block aan alle inwoners van onze gemeente zou ervoor zorgen dat deze coalitie een zeer solide basis genoot. Groot was onze verrassing dat zij ondanks meerdere gedane beloftes haar burgemeesterssjerp niet wou omgorden en dit mandaat afstond aan een onafhankelijke kandidaat (herinner je oa de belofte tijdens het debattle in zaal Vijverdal). Een verkiezingsbelofte breken op de 1e minuut van een nieuwe legislatuur, dat kan tellen…

Dit is in onze ogen pure woordbreuk. Daar kon N-VA zich niet in vinden. N-VA staat voor een rechtschapen en eerlijke politiek waarbij gedane beloften moeten nageleefd worden. N-VA schortte daarom de verdere besprekingen met ‘lijst 1785’ tijdelijk op.

Na 18 jaar onafgebroken beleid met Open VLD signatuur en na het krachtige signaal dat op 14 oktober werd gegeven had N-VA de kans om het roer alsnog volledig om te gooien en een nieuw project uit te werken met steun van CD&V Plus en Pro Merchtem. We waren ervan overtuigd dat we samen met onze nieuwe coalitiepartners een nieuwe wind zouden kunnen laten waaien in onze gemeente en zo een nieuwe politiek zijn intrede laten maken. Een nieuwe manier van politiek voeren waarbij ALLE inwoners van onze gemeente centraal zouden staan en dit zonder onderscheid van sociaal, economische en politieke achtergrond. Kortom echt kiezen voor de verandering.

We hebben echter moeten vaststellen dat hogere nationale wederzijdse partijbelangen ons deze kans ontnomen hebben en ons verhinderde om écht ‘de kracht van verandering’ te laten gelden in Merchtem. We kunnen hierbij onze diepste ontgoocheling en verwondering over deze ondemocratische houding, waarbij onze Merchtemse kiezers werden genegeerd, niet onder stoelen of banken steken. Dit krijgt zeker nog een staartje.

Maar dit is voor N-VA Merchtem geen nederlaag maar een tegenslag. Doch wij zijn zeker niet verslagen.

N-VA Merchtem neemt haar verantwoordelijkheid de komende zes jaar ten volle op. Vanop de oppositiebanken zullen we de kracht van verandering kracht bijzetten.

N-VA Merchtem zal zich herbronnen en met nieuwe mensen, frisse ideeën en realistische initiatieven een antwoord willen bieden op het beleid.

Wij geloven in een toekomst voor Merchtem mét N-VA.

Lieve Vanderstraeten

Tom Van Gestel

 

Afd Voorzitter N-VA Merchtem

Lijsttrekker N-VA Merchtem

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is