Stadstol Brussel

Op 18 februari 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit en verkeersveiligheid, Brussels Hoofdstedelijk Gewest


De plannen van de Brusselse regering om éénzijdig een stadstol in te voeren zijn voor ons onaanvaardbaar.


We schatten dat ongeveer 900 Merchtemnaren in Brussel werken en aangewezen zijn op de wagen om hun werkplek te bereiken. Maar daar blijft het niet bij.


Gezien de nabijheid van Brussel, zijn vele inwoners aangewezen op een Brussels ziekenhuis. En door de gebrekkige splitsing van BHV, zijn onze inwoners ook nog steeds deels aangewezen op het Brussels gerecht. Daarnaast gaan ook heel wat inwoners naar Brussel om er te winkelen, of te genieten een culturele activiteit of ... In vele gevallen is er voor deze verplaatsingen geen ander alternatief dan de wagen.


Omdat deze tol fundamenteel onrechtvaardig is, zeker op de manier waarop die zonder overleg dreigt ingevoerd te worden, besloten wij de gemeente aan te sporen om actie te ondernemen. Dat kan ze door zich formeel te verzetten tegen deze taks, maar ook door aan de Vlaamse regering nogmaals een signaal te geven dat deze taks voor ons niet aanvaardbaar is.


Daarenboven kan het College van Burgemeester en Schepenen in overleg met de buurgemeenten en VVSG een gemeenschappelijk optreden onderzoeken. We zijn blij dat ons werk in de oppositie loont en dat onze tekst praktisch integraal werd overgenomen door de gemeenteraad. Op deze manier verzetten we ons tegen de invoering van deze extra onrechtvaardige belasting.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is