N-VA wenst betere ondersteuning van startende ondernemers

Op 10 maart 2020, over deze onderwerpen: Economie & ondernemen, Lokale middenstand en ondernemen, Ondernemen
Beginnende ondernemer

Het huidige reglement inzake starterspremies is voor ons té zwak en dient herzien te worden. De huidige starterspremies hebben momenteel weinig effect, aantal aanvragen 2016 (3) – 2017 (3) – 2018 (4) – 2019 (2). Dit is ook logisch gezien de discriminerende factor die er momenteel in het huidige reglement verscholen zit.

Men kan namelijk een premie aanvragen wanneer men in het kerngebied een zaak wil starten. Het huidig kerngebied omvat Merchtem centrum, Peizegem Nieuwbaan en Brussegem Dorpstraat. Dit is totaal voorbijgestreefd vinden we bij N-VA. Daarom werkten we een voorstel uit en legden dit voor tijdens de gemeenteraad van februari 2020. Hierbij wordt het kerngebied uitgebreid over de ganse gemeente en worden de premies minstens verdubbeld of nog liever verdrievoudigd .

Mits onderling overleg met plaatselijke middenstand dient gezocht te worden naar een betere ondersteuning voor en door de lokale UNIZO. Dit moet in het totaalpakket verweven zijn.

Misschien dient een hervorming en/of aantrekken van externe mensen binnen UNIZO zich op. Dit enkel op voorwaarde dat dit alles op een positieve manier bijdraagt tot een economische bloei in onze gemeente .

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is