Deel 3 RUP : Groenstuctuur

Op 18 maart 2021

We vinden het een goed idee om de connectie met de open velden te behouden en te versterken door aan de dorpsrand enkel nog eengezinswoningen in open of halfopen verband toe te laten.


Het verbinden van de open ruimte met groen in de kern moet een streefdoel zijn, bijvoorbeeld door de aanleg van trage wegen die verplaatsingen naar en van de scholen veiliger maakt.


N-VA Merchtem vindt dat men niet alleen aandacht moet hebben voor een groener, maar tegelijkertijd ook een toegankelijker centrum. Wij vragen blijvend aandacht voor andersvaliden en senioren.
De toegankelijkheid van ons handelscentrum is voor deze mensen momenteel een drama en in de plannen die voorliggen, zien we niet bepaald een verbetering.


De verbinding naar bijvoorbeeld de wekelijkse markt moet vlot en veilig kunnen gebeuren. Het vergroenen van een publiek plein mag niet tot gevolg hebben dat het minder toegankelijk wordt en ten koste gaat van de bestaande parkeerplaatsen voor handelaars.

Een poreuze rand is een mooie metafoor, maar ook hier koppelen wij er graag bouwvoorschriften aan die tegelijk het eigendomsrecht respecteren.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is