Wijk-werken

Op 30 april 2019

Vele mensen kenden vroeger het systeem van het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap, kortweg PWA. Dit systeem had als doel om mensen die moeilijk aan een baan geraakten op weg te helpen naar de arbeidsmarkt. Daarnaast konden andere mensen beroep doen op betaalde hulp, als men zelf bv. niet in staat meer is om in de tuin te werken. .

Onder impuls van de N-VA werd op het Vlaamse niveau door minister Muyters dit systeem geoptimaliseerd en zet men sterker in op de activering van de mensen die in dit systeem te werk gesteld worden. Meer informatie daarover vindt u hier.

Omdat het systeem echter ook van naam veranderde, stelden sommige mensen ons onlangs de vraag of ze nu nog beroep kunnen doen op dezelfde diensten als bij PWA. Dat kan, en we besloten om hier een tekstje van te maken op onze website, zodat u ook de weg kan vinden naar de relevante diensten.  U kan daarvoor terecht op deze site die algemene info bevat. Doorklikken brengt u tot op de juiste plaats voor Merchtem.

Daarenboven zijn we duidelijk niet de enigen die op het idee zijn gekomen om hier wat informatie rond te verspreiden en we melden dus graag mee dat ook de gemeente een informatieavond voorziet over dit onderwerp op 14 mei ek.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is