N-VA pleit voor feestzaal voor de jeugd in RUP Sport

Op 22 mei 2023

Tussenkomst door Reinhoud De Bosscher in de Gemeenteraad van maandag 22 mei 2023

N-VA PLEIT VOOR FEESTZAAL VOOR DE JEUGD IN RUP SPORT

Dank u wel meneer de voorzitter, Dames en heren,

Als ik de feestzaal voor de jeugd hoor, trek ik mijn revolver in de vorm van de Visietekst van de Jeugdraad van 18 september 2018.

Daarin staat onder meer dat bij de jeugd het Sportcomplex Dooren tot de populairste bestemmingen behoort om hun vrije tijd door te brengen.
Bovendien zou volgens de peiling 85% van de Merchtemse jongeren uitgaan in de eigen gemeente. 45% van de respondenten wil meer fuiven in Merchtem maar vreest dat er steeds minder fuiven zullen zijn ingevolge de gebrekkige dan wel onbestaande infrastructuur.

Als acties stelt de Jeugdraad voor om een polyvalente zaal in te richten, maar ook om openluchtfuiven en -concerten te organiseren, foodtruck festival te houden, een grootschalige picknick en dergelijke meer.

Wij van de N-VA zijn de mening toegedaan dat het Oud Moederhuis hiervoor niet de geschikte locatie is, maar dat we van de nood beter een deugd kunnen maken door deze polyvalente zaal te integreren in het thans in opmaak zijnde RUP Sport. De voordelen die deze locatie biedt naar veiligheid, parking, burenhinder, open ruimte en nieuwbouw toe, zijn immers niet te negeren ten aanzien van het Oud Moederhuis, waarin wij de louter culturele activiteiten wel zouden alloceren.

Een feestzaal voor de jeugd was in 2018 een heus verkiezingsthema en na bijna 5 jaar is dit nog steeds slechts in een studiefase. Wie de Selectieleidraad erop naslaat, leest dat men op dit moment zelfs nog niet zeker is of men het Oud Moederhuis ervoor gaat afbreken of niet. Voor de studie op zich heeft het college van burgemeester Mast wel meer dan 200.000 euro over. Complete waanzin volgens ons. Een integratie in RUP Sport zou dus ook op dit vlak kostenefficiënter zijn.

Wij van de N-VA zouden een beroep willen doen op jullie wijsheid om ons voorstel in overweging te nemen. Ik zou namelijk niet willen dat jullie elkaar volgend jaar in de ogen kijken en vaststellen dat jullie een college waren van - hoe was het ook alweer - verloren zaken en gemiste kansen?

 

Artikel in Goeiedag:

https://goeiedag.be/merchtem/2023/05/moederhuis-wordt-cultuur-en-jeugdsi...

 

Audiofragment van de tussenkomst in de gemeenteraad:

https://web-merchtem.streamovations.be/nl/sessions/reference/gemeenteraa...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is